12 December 2019

Surat Adsense dah sampai!


Hai, semua.


Setelah lama menunggu, akhirnya sampai jua surat adsense ni. Untuk pengetahuan semua, Google adsense adalah syarikat pengiklanan. Dan kita boleh menjana pendapatan dengan meletakkan iklan adsense ini di blog kita. Apabila duit dalam akaun adsense telah melebihi $10 dolar, pihak google adsense akan automatik menghantar no.pin melalui pos surat ke alamat rumah kita. Selalunya surat ini akan sampai dalam 2 hingga 4 minggu. Dalam kes aku ni, sampai dalam dua minggu macam tu. Surat ini mengandungi no.pin untuk mengesahkan alamat rumah kita. Ini penting untuk withdraw duit di masa hadapan terutama melalui cheque.



Muka depan surat adsense.

Bila buka surat, ada no.pin pengesahan.

Alhamdulillah, lepas ni boleh fokus kepada content dan menaikkan trafik blog. Kalau rajin, insyaallah I bercadang nak edit dan upload video di youtube pulak. Sebab dengar kata, youtube boleh menaikkan lagi amount dalam akaun adsense. Entah bilalah boleh merasa atau dapat withdraw duit adsense ni. Its okay kita cuba step by step and slow steady. Apapun, I doakan semua orang dan blogger lain dimurahkan rezeki juga dapat duit sampingan dalam dunia blogging ni. Amin.


19 comments:

  1. waa.. tahniah.. bila dah dapat surat nie mesti gembira sgat kan.. haha..
    selamat menabung.. jaga baik2 akaun adsense..
    sy klik iklan sebagai tanda support..

    ReplyDelete
  2. tahniah ain... keep on writing and blogging

    ReplyDelete
  3. tahniah krna telah diluluskan penyertaan adsense!

    ReplyDelete
  4. ALhamdulillah. Tahniah, moga lebat earnings lepas ni.

    ReplyDelete
  5. hai! camne nak buat yang adsense ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mula-mula kena buka akaun adsense dan masukkan kod iklan yg diberikan ke dalam template blog. Insyaallah, nanti saya buat post pasal ni.

      Delete
  6. Bestnya! Berusaha lebih keras lah lagi macam ni nak dapat lebih kan. All the best!

    ReplyDelete
  7. Wahh, dah sampai.Bestnya.

    Akak tak dapat lagi. Hahahaha.

    Jom kerja keras untuk content.

    Pernah dengar jugak pasal Utube tu, lagi cepat akaun ads tu naik.

    ReplyDelete

Thank you for leaving a comment.