22 January 2020

Segmen Bloglisted 2020 by Misya


(Klik banner untuk join)

Hai, semua.


Kali ni ain nak join segmen bloglist by Misya. Kalau nak join segmen ini, boleh klik banner di atas tau. Jom sama-sama memeriahkan segmen ini.





17 January 2020

Menang Sayonara Stationery Giveaway by NiniHanini


Hai, selamat pagi.



Haritu ain ada join Sayonara Stationery Giveaway by NiniHanini. Dalam giveaway ni, kita perlu pilih salah satu pack untuk dimenangi iaitu sama ada Sayo Pack atau Nara Pack. So, I choose Sayo pack sebab I teringin untuk ada buku notebook The Snoring Cat dan colour pallette. Alhamdulillah, di akhir giveaway, ain telah dihubungi oleh Nini melalui emel sebagai pemenang Sayo Pack. Dan hadiah giveaway telah selamat sampai ke rumah. Jom kita unboxing parcel hadiah ni.


Hadiah dibungkus kemas dengan bubble wrap.

Ada cute note tentang homemade pallette.

This is how handmade palette looks like. Tak sabar nak guna.

Buku nota The Snoring Cat and cards.

Stickers in the envelope.

Dalam sampul atas nie semua ada cute stationery. 

The postcard, envelope, and sticky notes. The sticky note is also one of my wishlists to have.


I never expected that this collection will have so many things in a parcel and all look so cute. I really love it. As I was doing the unboxing, my little sister came and said she wants this and that. This envelope hers. The pallette hers. She wants those cards. And then I say to her, No all this is mine. Do not touch it. I need to take a pic first..haha..

Thank you NiniHanini for giving me such beautiful packaging with a lot of wonderful things and stationery. Insyaallah, I will use it nicely and make a beautiful craft. Can't wait to use it! Lastly, don't forget to visit her blog, NiniHanini and you guys can see that she is so creative and talented person. Her post and drawing doodle is so amazing!



Thanks for reading.


16 January 2020

Giveaway Bersama Nieyl




Hai, semua. Kali nie, I nak join giveaway by Nieyl. Duedate GA ni dah nak dekat iaitu pada 28 Jan 2020. Korang pun boleh join dan sama-sama memeriahkan GA ini. Klik banner di atas untuk join tau. Pemenang akan ditentukan melalui Random. Goodluck guys!






01 January 2020

Happy New Year 2020!




Hai,


Alhamdulillah, syukur kepada Allah swt kerana kita dipanjangkan umur sehingga ke hari ini dan dapat menempuhi tahun baru iaitu tahun 2020. Jadi, sempena hari baru, tahun baru, I ingin ucapkan Happy New Year 2020 to all my friend bloggers. Semoga tahun ini membawa seribu satu keberkatan, rezeki, cabaran dan insyaallah dapat mematangkan diri kita. Untuk page baru 1 out of 365 days of year 2020, I nak senaraikan my wishlist and resolution untuk rujukan di masa hadapan. Harap-harap I dapat istiqamah dan unlock this goals :


1. First and foremost, I nak jadikan tahun 2020 sebagai medan ilmu. Since I baru je graduate tahun 2019, I nak belajar perkara baru pada tahun 2020. Seperti belajar new language and master in it. I taknak belajar semata-mata sebagai hobi atau free time. Instead, I nak belajar sehingga I dapat certificate language tersebut. Antara bahasa yang aku nak mahir ialah bahasa Korean, Japan, Mandarin dan France. Masa di university, I dah ambil kos language ni tapi aku enroll semua kelas language tahap 1. Sebab tu kali nie, aku nak belajar more advance beserta dapatkan sijil language sekali. Kemudian, nak belajar main piano dan gitar. Dan belajar macam-macam ilmu lagi terutama yang melibatkan peningkatan softskill. Goodluck to me!


2. Second, finding work that suits my degree.


3. Ketiga, update blog sekurang-kurangnya 30 post setiap bulan.


4. A healthy diet, more exercising by joining the run program and marathon. Eat more vegetables and fruits for clear and flawless skin. More confident and talk effectively.

5. Praying more and memorize new Surah. I wish could be a better person as a Muslim.


6. Less spending and save money consistently.


7. Can drive a car farther away from the city. So I get used to driving the car and master the road in Kelantan.


8. Upload more videos on my youtube channel and get more subscribers.


9. Increase my Adsense account and withdraw it. Then, spend it on my family and buy my fav things. I wish this can be true. Amin.


10. Traveling to other countries once. Maybe Japan or Singapore!



Thank you for reading.