21 August 2016

MPH Putrajaya International Book Fair 2016, PICC







Assalammualaikum dan hai semuaa


Sejak belajar kat UiTM Dengkil Selangor yang mana berdekatan dengan Putrajaya, Cyberjaya, IOI Malls dan Bangi, iolls kenal macam-macam. Kalau tak pengaruh kawan maybe pengaruh media social..haha..haritu, KL YES Festival, aku hampir nak pergi. Yang daki Broga Hills pun aku hampir nak pergi tapi alhamdulillah aku sempat mengucap panjang dan muhasabah diri bahawa itu semua adalah cobaan semata-mata. Hiburan semata-mata melainkan iolls takda tutorial dan revision berlambak atas meja. Jadi, semua hiburan tu aku tak pergi. perghhh bajet kawal diri sangat..



Tapi, satu benda nie memang aku takleh nak tolak. Sumpah. Masa tu tengah Minggu Final Exam Asasi Sem 2. Paper Bio, Math dah lepas. Malam esok nak test paper Physics, aku dah baca Lecterur note and do revision subjek Physics malam tu. Jadi, aku stalk lah instagram kejap. Sekali  Dr. Fatin Liyana upload gambar invitation to MPH Bookfair kat Putrajaya. Esok pukul 4 petang akan ada sesi autograph with all the author's doctors. Test Physics 8 pg - 11pg esok. Beyeh. Set the date, babe!! Ini memang kerja gila, plan lepas habis test terus pergi esok..hahaha..Lusa tu pulak baru ada Test Chemistry..




So, here I am at the MPH Bookfair Carnival, PICC


Waiting for the doctors yeah!!



Untuk pengetahuan semua, MPH bookstore is one of the biggest book company involved in the printing, publishing and distribution of books in Malaysia and Singapore. MPH Bookstores mempunyai 32 outlet di Malaysia dan kebanyakannya beroperasi di shopping malls seperti NU Sentral, Subang Parade, The Curve, IOI Malls, Setia Alam Malls and others. This time MPH bookstore we held MPH Bookcarnivals at Putrajaya International Convention Center (PICC). It just take 10 minutes from UiTM Dengkil to be there.




Setiap tahun, MPH bookstore akan mengadakan Bookfair tapi berbeza kali nie kerana ia beserta dengan Pelancaran Buku Diagnosis Apokalips terbaru daripada para doktor.




Eya, Mira and I sampai kat PICC dalam pukul 2 petang. Sementara menunggu pukul 4 petang bagi Meet & Greet Session with the doctors, weolls jalan-jalan dan cari buku yang nak dibeli. Semua buku yang kitorang beli kat sini guna baucer buku tau. hakhak..rasa macam "Pilih! Pilih! Pilih je buku. Ambik-ambik semua free!!" Book Heavenss. Lagi-lagi Eya and Mira nie jenis hantu buku. Mira suka buku Malays Fiction and Arts book. Semua koleksi novel Fixi dia ada. Kalau takda buku fixi yang tengah famous, dia akan cari jugak. Selalu dia suka beli online kat Instagram. Kalau Si Eya pulak suka buku English Fiction such as Harry Porter, Maze Runner, and Me Before You. Jenuhlah layan dua ketul nie kat MPH bookfair..haha..Kejap-kejap Mira hilang, aku nga Eya tinggal. pastu lama-lama, Eya pulak hilang. Tinggal aku nga Mira at one place.



Yeyyhh dapat bergambar dengan Anna Muslim!!


But, what about me? What type of book I like? Aku lebih cenderung dan suka baca buka yang jenis fakta, manfaat dan paling penting dapat hiburkan diri aku such as 88 love life books dan When I was a kid. Senang cerita, buku yang easy to read and kena dengan jiwa aku yang humble nie..hahaha..



Buku yang sebati dengan jiwa. With Eya comel!!


My favourite book, buku anak-anak sangat.



Unexpectedly, dapat jumpa Kak Yuyu Zulaikha! One of my favourite blogger and inspiration.



Geng hantu buku. Weolls tengah tunggu giliran untuk autograph doktor-doktor nie.




OMG! I meet MO Frust blogger. 

Selepas datang sini, baru kenal he is MO Frust blogger. Ingatkan Encik Mimpi..kehkeh..





Doktor favourite Mira. Iolls lupa nama dia sapa. tapi yang penting Mira memang nak sangat jumpa doktor nie. Sebab doktor ni aktif kat Twitter dan Mira memang keyboard warrior kat Twitter.


And finally, at last we met them, Dr. Anwar Fazal adn Dr. Fatin Liyana!!


Selfie with them. Eya dengan Mira jealous tengok gambar nie..haha..sorry dear.



Terima kasih to Mira and Eya sebab temankan Ain datang MPH bookfair dan penuhi my dreams untuk berjumpa dengan doktor-doktor. They are all such a great people and had went through all hardness to be the best one. May them inspired you both just like I do. Wish you both the best and thanks very much for this great moment altogether!! Love you F6 girls..:D





Thats all from me, Ain Syahirah






2 comments:

Anis Diyana said...

i've been waiting for this entry for tooooo longgggg!haha.Bestlah,kat matrik tak bebas sikit.Suddenly anis teringat yang buku apokalips ain ada lagi dengan anis harhar,sorry tak hantar lagi :'D

Nurul Aini said...

bestnyaaaa jumpa FL and le hubs <3