11 August 2016

Classmate F6 Asasi Sains UiTM Dengkil



Assalammualaikum dan hai semua..


(me in red )



Ni meh sekarang nak cite pasal classmate akak kat UiTM Dengkil pulak. Berbanding di matrikulasi bilangan pelajar dalam kelas atau dipanggil praktikum selalunya sikit dalam belas-belas macam tu. Tapi tidak di Asasi UiTM Dengkil yang mana paling banyak dalam 32 orang dan ke bawah. Ya, memang penuh lah bilik Tutorial dan Dewan kuliah tu. Even akak datang awal ke bilik tutorial still duk belakang lagi. Hah. Ambik ko!


Nama class pulak ringkas macam A1 sampai A9, atau B1 sampai B10. Kalau kelas akak nama F6 atau nama glamour Fantastic 6, Fabulous 6. haha.. pandai diorang reka sendiri huruf F tu stand for what...Kadang-kadang Furios 6 pun ado.





Nak nak lagi class kitorang jenis bonding tu kuat sikit. Setiap masa setiap tempat semua nak bergambar. haha..Tolong jangan muntah, sebab akak nak spam awal-awal gambar classmate akak nie. Classmate akak nie semua jenis diam-diam ubi berisi. Sumpah! Tak tipu. Dalam kuliah, tutorial atau masa discussion semua mesti blurr, keliru atau nerd. Muka ngantuk dalam kuliah jangan cakap ah diorang nie. Tapi setiap kali Quiz, Test, or Final Exam ambik ko semua result gempak-gempak!





Lepas habis class malam, ajak mentor bergambar..



What I am appreciate the most diorang semua mesra, baikhati dan tak loket ilmu. Even lecterur note ada diorang tolong fotostatkan dan bahagikan.


Jangan main-main, mentor kitorang yang pegan monopod nie..haha
#GengKuatSelpi



Geng perempuan kuat bergosip nie tapi kuat belajar lagi berganda-ganda.


Bergambar selepas main Truth and Dare.


Makan sama-sama kat Cafe Palma



Malam-malam sambut birthday kawan.


Setiap kali habis lab mesti bergambar. Suka!

Gambar bersama lecterur bio. Bestt!!


 Untung dia nie dikelilingi akak-akak cantik. heh. :')



Result upu dah keluar and 8 of us got medic for degree. Bravo! I am really proud with you guys. Oh! Rupanya selama nie aku berkawan dengan geng doktor ye. Boleh lah lepas nie, nazirah tolong bidankan Aii. eheks. Engineer lagi berlambak from us F6.




Weii!! Kat mana hang dapat ic and no.matrik kitorang hah? #Kuangja!



Since semua dah habis asasi, result upu pun dah keluar. Semua akan bawa haluan masing-masing selepas nie. Cuma nak bagitahu, I really enjoy and happy with our moments together. Susah nak cari kawan susah senang bersama-sama macam korang nie. Apapun wish you all goodluck for your future guys!!


Trademark F6, suka buat bungaaa..Bunga F6! (me in purple)





2 comments:

Anis Diyana said...

bestlah semua classmate sporting hahaha

Najwa Ahmad Wafa said...

Omggg kita jumpa blog Ain!!! Hehehe