31 March 2018

Review : Burger.Org.Myy di Sarawak



Assalammualaikum and hii,


Burger.Org.Myy asalnya beroperasi di Kuching tapi telah berpindah ke Kota Samarahan yang mana lebih dekat dengan UNIMAS. Jadi, my trio gang pun drive lah ke kedai nie menggunakan Google Maps tau. Kedai ni agak tersorot ke dalam sebab beroperasi di dalam kawasan perumahan. Walaupun jauh ke dalam, tapi kedai nie masih dipenuhi ramai orang dan meriah. Sebenarnya, kitorang dalam perjalanan pun dah give up nak cari  tempat tapi gigh jugak.


Burger.Org.Myy berasaskan western food and homemade burger. Selain itu, ada juga masakan panas iaitu nasi goreng dan satay. Harga semua berbaloi dan affordable ditambah lagi dengan air minuman  semua bersaiz besar. Jom tengok menu yang disediakan. In case kalau korang nak survey harga, jadi saya sediakan menu dan harganya untuk korang.


Ini harga menu burger satu set.


 Ini menu combo. Saya order yang Merrier Combo Burger sebab yang nie ada satayy...

  Menu harga untuk peminat nasi goreng. Boleh request sup tau.

 Naz order Teh C Special. Sedap sangat sampai I pun terjebak order air tu tau Only in Sarawak je ada.

 Peminat tegar ice blended!


Servis makanan kedai nie capat walaupun ramai orang. Terbaik. Lets review my food.



Tadaa. My food is safely arrived!!
Daging burger nie besar dan tebal sebab daging homemade. Satay dan kuah kacang pun sedap. Pekat dan menyelerakan. Saya suka masakan sarawak sebab takde beza sangat pun dengan masakan kelantan. Masakan kelantan kan ada manis2, sarawak pun sama. Dulu masa asasi di Selangor, I quite dont like sebab rasa dia tak sama sikit lah. Contoh kuah kacang, kalau kat selangor rasa dia kurang sikit but here totally rasa kuah kacang sama and sedapppp!!



Fizah order nasi goreng seafood and naz order Chicken chop with rice.


 Siap sedia untuk makan.

Background kedai nie pun cantik. Boleh lah budak-budak hipter datang makan kat sini. Kalau korang datang Sarawak area Kota Samarahan. Dont forget to stop here. Mesti kenyang punya. Saya pun dah start craving balik time tengah menaip nie.


Hey. Thats me, Fizah and Naz.


Total review 9/10. Sangat sedap, bersih, berpatutan dan hipsterr gitew. Budak2 hipster unimas macam ni lah. Kalau ada nak buat majlis birthday, boleh datang sini. Mesti meriah punya. That's all from me. Thank you for reading. :D


Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi :

FB Burger.Org.Myy