28 November 2016

Personaliti Test- Ujian Psikologi Gambar Pokok




 Assalammualaikum dan hai semuaa,

Post kali nie ada suatu menarik nak share iaitu test personaliti kita. Benda nie Iolls jumpa kat Facebook. Bila try test rasa macam betul pulak!

Mudah je. Pilih dulu gambar pokok mana yang anda paling suka, lepas tu baru tengok huraian kat bawah. Jangan tipu eh hehe. Ujian Psikologi ni memang menarik. Share sikit result anda dekat comment box. Jangan lupa share & tag kawan-kawan eh.














 Huraian:


 Nombor 1:

 Anda seorang yang pemurah dan bermoral. Anda selalu berusaha membaiki diri. Bercita-cita besar dan mempunyai standard yang tinggi. Orang lain mungkin merasakan susah berkomunikasi dengan anda, tetapi bagi anda, sebenarnya susah untuk anda menjadi diri sendiri. Anda bekerja dengan sangat kuat tetapi tidak mementingkan diri. Anda bekerja kerana anda ingin mengubah dunia. Anda berkemampuan untuk mencintai orang sehingga mereka menyakiti anda. Sekalipun demikian, anda akan masih menyintainya. Hanya sedikit orang yang dapat menghargai segala yang anda lakukan.


Nombor 2 :

Anda seorang yang menyeronokkan dan jujur. Anda sangat bertanggungjawab dan suka menjaga orang lain. Anda percaya bahawa kita perlu sentiasa bersikap jujur dalam setiap pekerjaan. Anda mempunyai personaliti yang baik dan orang akan cepat mempercayai anda. Anda juga bijak serta cepat berfikir. Sentiasa ada cerita menarik untuk anda kongsikan.


Nombor 3 :

Anda seorang yang bijak dan suka berfikir. Anda adalah pemikir yang hebat. Bagi anda, akal fikiran dan idea adalah sangat penting. Anda suka berfikir mengenai teori dan pandangan anda berseorangan. Anda juga jenis orang yang introvert. Anda hanya dapat menyesuaikan diri dengan orang yang suka berfikir dan belajar seperti anda. Anda juga banyak berfikir tentang moraliti. Sentiasa cuba melakukan yang elok pada fikiran anda, sekalipun majoriti menentang anda.


 Nombor 4 :

Anda seorang yang perseptif dan berfalsafah. Anda unik dan berbeza dengan orang lain. Anda juga seorang yang mengikut naluri dan aneh sedikit. Selalu disalahanggap oleh orang lain, dan ianya menyakitkan hati anda. Anda perlukan ruang untuk diri anda. Kreativiti anda perlu diasah, dan ianya memerlukan anda menghormati orang lain. Anda adalah orang yang dapat melihat baik dan buruk dalam hidup dengan jelas. Anda sangat emosional.


Nombor 5 :


Anda jenis yang yakin dan menguasai keadaan. Anda sangat berdikari. Prinsip hidup anda 'Saya akan lakukan dengan cara saya'. Anda seorang yang bergantung pada diri sendiri dan tahu bagaimana untuk menjadi tabah pada diri sendiri dan orang yang anda cintai. Anda cukup tahu apa yang anda nak dan anda tidak takut untuk mengejar impian anda. Satu perkara yang anda perlukan dari orang lain ialah kejujuran. Anda juga cukup kuat untuk menerima kebenaran.


Nombor 6:


 Anda seorang yan baik dan sensitif. Orang lain cepat dapat bergaul dengan anda. Anda mempunyai ramai rakan dan suka membantu mereka. Anda mempunyai aura yang baik sehingga semua orang gembira untuk berada di sisi anda. Setiap hari, anda memikirkan cara memperbaiki diri untuk menjadi lebih baik. Anda mahu menjadi lebih menarik, tersendiri dan unik. Lebih daripada orang lain di dunia, anda sangat memerlukan cinta. Malah termasuk mencintai orang yang tidak mencintai anda.



Nombor 7 :

Anda seorang yang ceria dan sentiasa gembira. Anda sangat sensitif tetapi juga sangat memahami. Anda pendengar yang baik dan tahu untuk tidak bersikap menyebelahi sesiapa. Anda lebih terbuka dengan orang yang baru anda kenali dan di majlis-majlis. Anda sangat kebal daripada stress dan sangat jarang untuk merasa bimbang. Kebiasaaannya, anda sentiasa relaks. Anda sentiasa ada masa untuk berseronok dan tidak hilang tujuan. Nombor 8 Anda seorang yang menawan dan bertenaga. Anda seorang yang menyeronokkan dan tahu untuk membuatkan orang ketawa. Anda sentiasa tenang dan selesa menjalani kehidupan anda. Anda seorang spontan dan enthusiastic. Tidak pernah mengatakan tidak kepada cabaran baru. Biasanya anda akan mengejutkan orang sekeliling anda pada akhirnya. Tetapi, itulah anda. Sentiasa menjadi diri sendiri. Mempunyai banyak minat dan jika menunjukkan minat pada sesuatu, anda akan cuba buat dengan sebaik mungkin.


Nombor 9 :

 Anda seorang yang optimistik dan bernasib baik. Anda percaya bahawa hidup adalah satu anugerah dan sentiasa cuba untuk mencapai sebanyak mungkin dan meletakkan anugerah ini pada tempat yang sepatutnya. Anda sangat bangga dengan pencapaian anda. Anda juga sentiasa bersedia untuk setia dengan orang yang anda sayang. Anda mempunyai pendekatan hidup yang sihat. Anda gunakan sebarang peluang untuk memaafkan, terus belajar dan membesar kerana anda percaya hidup adalah terlalu pendek untuk membiarkan ianya berlalu begitu sahaja.




Jeng.Jeng. So, how's your result? kalau macam aku, aku rasa lebih suka gambar no.5. Sebab rasa macam tenang je..Tak suka gambar yang warna hijau tua so, gambar2 tu aku dah tolak awal-awal lagi..hehe..Jadi, my personaliti sama dengan huraian no.5. Its kind true!! Orang sekeliling akan kata aku degil sebab tak dengar kata diorang, tapi I know what I choose in my life. Tapi, I am a good daughter, I will just only listen to my parents...hiksss!!



Cerdit to : sini dan sini



21 November 2016

Senarai Peserta Giveaway Kek Lapis Sarawak by Ain Syahirah





Hai, terima kasih korang semua sebab sudi join Giveaway kek lapis ini dan memeriahkannya. Korang boleh check link blog korang masing-masing di senarai peserta. Mana tahu termissed ke kan rugi sebab takda nombor. Apepun, berdoa banyak-banyak moga korang bertuah..hehe.. Aku kat sini pun excited nak belikan korang kek lapis as excited as Iolls nak balik semenanjung..:D


Senarai Peserta Giveaway Kek Lapis Sarawak by Ain Syahirah :


1.  http://beehaazman19.blogspot.com/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
2.  http://www.bajuwarnacoklat.com/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
3.  http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
4.  http://adna2029.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
5.  https://belogsjm.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
6.  http://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
7.  http://nuratiqahnajihah.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
8.  https://unnianje.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
9.  https://missobsesi.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
10 http://sweetepalhijau.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html


11. http://pululudreams.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
12. http://anzrarizalbuddy.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
13. http://www.huhahuhajerr.com/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
14. http://akupenulisluarbiasa.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
15. http://cikilamenari.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
16. http://www.efaothman.com/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
17. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
18. http://nnakhairudin.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
19. http://raizahalisah.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
20. http://www.leaazleeya.com/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html


21. http://mushizam.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
22. https://athibe.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
23. http://xshedena.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
24. http://at-tarmizi.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
25. http://cempakabiru-nieda.blogspot.my/2016/11/klik-sini-untuk-joint-ga-ain-syahirah.html
26. http://penselduabee.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
27. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
28. http://nfhuzairi.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
29. http://www.ceritaejoy.com/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
30. http://miraleecious.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html


31. http://www.sheilainspire.com/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
32. http://jombercontest.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
33. http://farahanasharif.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
34. http://bluechoralpearl.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
35. http://nonasani.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
36. http://www.sayidahnapisah.com/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
37. http://farah-atiqah98.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
38. http://jnjikita.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
39. http://jackarcherpunyabelog.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
40. http://jamilahamzah.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html


41. http://min-mi.blogspot.my/2016/11/112017-giveaway-kek-lapis-sarawak-by.html
42. http://www.mamadarwiish.com/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
43. http://diarybudaktinggi.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
44. http://www.bondezaidalifah.com/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
45. http://tujuhpetak.blogspot.my/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
46. http://www.inanihazwani.com/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
47. http://azlanbahar.com/contest/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain-syahirah/
48. http://littlesnorlax.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
49. http://theonlygirl98.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
50. http://soobeey.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html


51. http://kasihkuamani.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
52. http://vithebat.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
53. http://ape-kinah.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
54. http://itsmelyya.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
55. http://www.mohdnoorshawals.com/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
56. http://missinspirit.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
57. http://bajetciputselerabesar.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
58. http://izzaharsyd.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
59. https://misspurple17.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
60. http://airitanaka.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html


61. http://chanchueshahida.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
62. http://thepasir.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
63. http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
64. http://liyanawbu.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
65. http://www.nooratikahramli.com/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
66. http://dahyunn.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
67. https://farhanajafri.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
68. http://danianasreen78.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
69. http://mardiahdiana.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html
70. https://jomsihatgembira.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html

71. http://izni-radz.blogspot.my/2016/12/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html