28 September 2020

SEGMEN BLOGLIST TIARASAPHIRE.COM

 

Hai, semua.

Jom join dan memeriahkan segmen bloglist dari Tiarasaphire.com. Klik banner di atas untuk join okay.


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN


1. Wajib follow blog Tiara Saphire dan TiaraNovella
2. Masukkan blog Tiara Saphire dan TiaraNovella ke dalam bloglist blog anda
3. Buat entry 'SEGMEN BLOGLIST TIARASAPHIRE.COM'. copy banner dan backlink ke post ini.
4. Tinggalkan link entry di ruangan komen di bawah.


Segmen Tamat : 11.59 Malam | 30 September 2020




Segmen Bloglist Ombak Bergigi

 

(Klik banner untuk join)

Hai, kali nie Ain nak join segmen bloglist dari Ombak Bergigi. Seramai 5 orang peserta yang bertuah dan layak akan menjadi bloglist Ombak Bergigi. 

Antara syarat-syaratnya ialah :


1. Follow Blog Ombak Bergigi

2. Follow IG @ombakbergigi

3. Buat satu entri di blog korang bertajuk "Segmen Bloglist Ombak Bergigi "

4. Letakkan banner segmen dan link kan ke blog ini

5. Comment link entri penyertaan di bawah post giveaway.


Jom ramai-ramai join segmen ni dan support segmen blogger. Boleh klik banner di atas untuk join okay?


24 August 2020

Merdeka Giveaway By Eknsofi

 

Hai semua.

Kali nie Ain nak join Merdeka Giveaway by Eknsofi. Duedate adalah pada 31 Ogos 2020. Kalau korang nak join boleh klik banner di atas.

Ain tag :  



20 August 2020

Segmen Bloglist Pertama Blog SalatulZarida

 

(Klik Banner di atas untuk join)


Segmen ini bermula dari 20 hingga 30 Ogos 2020. Beberapa blog yang bertuah akan dipilih untuk dimasukkan ke dalam bloglist. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2020. Jom sama-sama kita sertai dan meriahkan segmen blog Salatul Zarida. Klik banner di atas untuk join, okay? 





18 August 2020

Feelingirldress : Fashionable and trendy clothes online store



Shopping clothes now a lot easier when we do it online. Feelingirldress is an online store that provides many varieties of daily clothes to be wear. From simple design to glam and fabulous fashion dress. All can be found here. What more interesting is it cheap and affordable, and has worldwide shipping services that can be enjoyed by all the customers around the world.

I have look out the website and amaze by various styles and design available. It mention that it has more than 4000 different models in stock to catch the market demand and they updated the inventory in time. The store has varieties of plus size from XL to 5XL. And it is really convenient for people who need to wear plus size clothes at the same time want to be trendy. Thus, here products that I found out fashionable, elegant, and stylish that you should grab it now.



//cdn.affectcloud.com/feelingirldress/upload/imgs/2019-07-15/VZ191148-WH1/VZ191148-WH1.jpg
Minimalist White Flower Keyhole Backline Large Size Dress

One of the products that should add in your cart is Minimalist White Flower Keyhole Backline Large Size Dress. This plus size dresses wholesale make your day fabulous in elegant style. The plus-size lends comfort and a flowy silhouette. It comes with other colors to choose which are white, wine red, yellow, navy blue, and mixed color.  Besides adorned with floral patterns against a solid backdrop, it also has the V-neck design which is perfect for showing off necklaces or dangly earrings. And the most important one is the belted waistline that you can adjust the fit for a figure-flattering look.

//cdn.affectcloud.com/feelingirldress/upload/imgs/Plus_Size_Clothing/Plus_Size_Dresses/VZ200144-BU2/VZ200144-BU2-202004205e9d6d940887f.jpg
The Adult Dark Blue Flared Sleeve Midi Length Big Size Dress Natural Fit

And the other product that perfect to buy in wholesale plus size clothing is The Adult Dark Blue Flared Sleeve Midi Length Big Size Dress Natural Fit which is suitable for a wide variety of occasions. It also comes in another color which is green. The size available from XL to 5XL. The elegant lace design creates an eye-catching look and the flared legs make for a comfy fit to wear. There is a zip at back offers easy on/off wear. And the best about this dress is it has empire waist which makes you look taller and slimmer.

//cdn.affectcloud.com/feelingirldress/upload/imgs/Plus_Size_Clothing/Plus_Size_Cardigan/VZ194389-RD1/VZ194389-RD1-202002115e42248cea0c4.jpg
The Asymmetrical Red Colorblock Plus Size Top V Collar

Next, The Asymmetrical Red Colorblock Plus Size Top V Collar makes it one of the best blouses in the wardrobe and can be bought online in Feelingirldress.com. It comes in three colors which is red, army green and apricot. The color contrast design is novel and unique. Besides, the slit design gives that ultra-feminine look and the classic v neckline lengthens your face shape to look slim. Last but not least, the loose silhouette design keeps you comfortable throughout your day.

As for the postage delivery, it takes 3-5 working days to all the world by DHL and the store will send out your parcel within 2 working days after receiving the payment. Don't worry about the quality of the clothes as the store use professional quality controllers to supervise the production to make sure the clothes quality is in the best condition. No minimum order requirement, so you can mix your order freely and confidently!

Lastly, don't forget to check out other products in Feelingirldress for more fashionable, affordable, and fabulous plus size clothes where all you can get on one website!



28 July 2020

Cara dapatkan tunai dan voucher AEON, KFC dan MacD dengan mudah!




Kali ni ain nak kongsi macam mana nak dapatkan voucher dan e-wallet topup dengan mudah. Perkenalkan aplikasi JAG MY yang menawarkan reward yang best bila korang kongsi, tonton dan like iklan dan juga bila korang berjaya siapkan task yang diberikan. Task yang diberikan juga mudah dan senang. Jadi jom kat bawah ni saya share step-step untuk register JAG MY :


1. Step pertama ialah korang pergi laman web ini for registration => JAG MY

2. Kemudian, like JAG Facebook dan isikan Member Registration Form selengkapnya.

3. Di ruangan Referrer's JAG Username, korang boleh letak : nurainlife

4. Last sekali, tick button I have read the term and condition. Dan klik button Submit! Siap dan mudah!


5. How to Earn :

1. Login to your JAG account, start participating in different activities to earn JAG points! Go to My Activities and join all the promotions :


2. When you've collected enough points, redeem any cash vouchers or prizes you want and they'll mail it to your home! You can go to Redeem reward via your points.



Pengalaman aku as JAG MY member, serius benda ni tak tipu korang. As long as korang rajin siapkan task yang disediakan seperti tonton, like dan share ads, insyaallah korang confirm dapat kumpul banyak points. Task yang dia bagi pun simple je contohnya, korang cuma perlu watch satu iklan di FB pastu like dan share di FB wall masing-masing. That's it!

Iklan ni pulak bukan jenis brand merapu jual produk founder baru nak up ke apa. Bukan macam tu. Iklan yang kita share ni brands besar seperti Milo, Nestle, TM, Celcom dan lain-lain. JAG MY ni satu platform tengah yang nak pastikan syarikat periklanan besar dapat sampaikan promotion ads diorang kepada pengguna akhir seperti kita. Selain diorang buat promotion melalui TV dan radio, sekarang diorang juga ingin mengiklankan promotion diorang melalui media sosial yang ramai orang guna seperti Facebook, Instagram dan whatsapp sebagai alternatif promotion dan kita boleh get benefit from this by sharing and got some commision melalui pengumpulan points. Best kan.

Pelbagai voucher yang korang boleh redeem disini antaranya cash, Touchngo e-wallet, Boost e-wallet, Grab, Steam, Zalora, Uniqlo, Starbucks, Manhattan Fish Market, Nandos, Baskin Robbins, KFC, McDonald, Sakae Sushi, Tesco, Lazada, Giant, Aeon, Petronas, dan mobile prepaid seperti Hotlink, Digi, Umobile, Celcom dan Unicef.

Ni history yang aku redeem Boost ewallet. Alhamdulillah, boleh pergi beli barang di kedai 2Eco. Bestnyaa..

Aku selalunya suka redeem points kepada Boost ewallet sebab boleh dapat reward instantly. Kalau voucher makan masa dua minggu juga untuk sampai ke rumah. Apapun, join JAG ni sangat best dan berbaloi. Setakat nie, aku dah redeem voucher KFC, Manhattan Fish Market dan Secret Recipes. Dan dah banyak tempat aku belanja guna Boost ewallet nie terutama kedai 2Eco dan Watsons. Korang pun boleh try jugaakk.

Kawan-kawan pun selalu tanya macam mana aku boleh dapat voucher macam ni. Sebab nampak best, setiap kali makan KFC sekali or kedai yang mahal-mahal macam Manhattan Fish Market dan Secret recipes, aku akan buat keluar voucher nie time bayar. Diorang cakap bestnya kau dapat diskaun guna voucher. Haah, serius boleh jimat banyak bila kita cut-off RM10-RM20 from our real bills. Aku pun kongsi lah dengan diorang aplikasi JAG MY biar semua dapat benefit nie.




Bila dapat redeem voucher dan ewallet nie, bolehlah buat belanja kek secret recipes dan KFC untuk keluarga kan. Apa tunggu lagi, jom ramai-ramai kita daftar as JAG MY member.






21 July 2020

Homestay Gua Musang





Homestay Cikgu Tie terletak di kawasan perumahan baru Taman Wangsa Elite, bandar Gua Musang. Tempat yang strategik dan berdekatan dengan pasaraya besar seperti Econjaya, Ten-Ten, Sakan, Watsons dan Pasaraya Ku. Terdapat juga bazar-bazar makanan yang dibuka sepanjang jalan di kawasan perumahan ini. Bandar Gua Musang, Kelantan telah mulai menjadi tumpuan pelancong untuk bercuti dan bermalam disini serta menjadi tempat persinggahan kerana jaraknya yang dekat dengan pusat peranginan Cameron Highland. Bandarnya yang pesat membangun adalah disebabkan tempat strategiknya yang berada di tengah-tengah laluan lebuhraya antara Kuala Lumpur ke Kota Bharu.

Rumah homestay adalah besar dan luas. Sangat selesa, mempunyai 4 bilik dan 3 tandas. Kelengkapan homestay adalah fully furnished. Antara kelengkapan yang disediakan ialah televisyen, sofa, dapur memasak, gas, peti sejuk, katil, bantal, aircond dan tempat iron baju. Homestay ini sangat sesuai untuk keluarga besar yang ingin datang menginap untuk majlis bertandang. Jika ada saudara-mara datang untuk menghadiri majlis perkahwinan, amatlah dialu-alukan untuk bermalam di rumah Homestay Cikgu Tie.

Untuk maklumat lebih lanjut, boleh rujuk gambar di bawah :


Homestay Cikgu Tie

Kawasan perumahan

Perumahan baru Taman Wangsa Elite

Ruang tamu

TV dan meja makan


Luas, simple dan selesa.

Master bedroom bilik 1: bilik luas ada aircond dan tandas.

Bilik 2 : terletak di ground floor, cantik dan selesa.

Bilik 3

Bilik 4

Tandas mempunyai kemudahan air panas atau water heater machine.


Harga : RM200-RM250 semalam (boleh dirunding)
Boleh memuatkan 3 buah keluarga diantara 15 hingga 20 orang.
Hubungi : Cikgu Tie melalui whatsapp ke 013-9171870. 

Boleh klik link ini untuk direct terus ke Chat Whatsapp =>   Cikgu Tie





11 February 2020

Homestay Cikgu Tie Gua Musang, Kelantan | Luas dan Selesa





Homestay Cikgu Tie terletak di kawasan perumahan baru Taman Wangsa Elite, bandar Gua Musang. Tempat yang strategik dan berdekatan dengan pasaraya besar seperti Econjaya, Ten-Ten, Sakan, Watsons dan Pasaraya Ku. Terdapat juga bazar-bazar makanan yang dibuka sepanjang jalan di kawasan perumahan ini. Bandar Gua Musang, Kelantan telah mulai menjadi tumpuan pelancong untuk bercuti dan bermalam disini serta menjadi tempat persinggahan kerana jaraknya yang dekat dengan pusat peranginan Cameron Highland. Bandarnya yang pesat membangun adalah disebabkan tempat strategiknya yang berada di tengah-tengah laluan lebuhraya antara Kuala Lumpur ke Kota Bharu.

Rumah homestay adalah besar dan luas. Sangat selesa, mempunyai 4 bilik dan 3 tandas. Kelengkapan homestay adalah fully furnished. Antara kelengkapan yang disediakan ialah televisyen, sofa, dapur memasak, gas, peti sejuk, katil, bantal, aircond dan tempat iron baju. Homestay ini sangat sesuai untuk keluarga besar yang ingin datang menginap untuk majlis bertandang. Jika ada saudara-mara datang untuk menghadiri majlis perkahwinan, amatlah dialu-alukan untuk bermalam di rumah Homestay Cikgu Tie.

Untuk maklumat lebih lanjut, boleh rujuk gambar di bawah :


Homestay Cikgu Tie

Kawasan perumahan

Perumahan baru Taman Wangsa Elite

Ruang tamu

TV dan meja makan


Luas, simple dan selesa.

Master bedroom bilik 1: bilik luas ada aircond dan tandas.

Bilik 2 : terletak di ground floor, cantik dan selesa.

Bilik 3

Bilik 4

Tandas mempunyai kemudahan air panas atau water heater machine.


Harga : RM200-RM250 semalam (boleh dirunding)
Boleh memuatkan 3 buah keluarga diantara 15 hingga 20 orang.
Hubungi : Cikgu Tie melalui whatsapp ke 013-9171870. 

Boleh klik link ini untuk direct terus ke Chat Whatsapp =>   Cikgu Tie





17 January 2020

Menang Sayonara Stationery Giveaway by NiniHanini


Hai, selamat pagi.



Haritu ain ada join Sayonara Stationery Giveaway by NiniHanini. Dalam giveaway ni, kita perlu pilih salah satu pack untuk dimenangi iaitu sama ada Sayo Pack atau Nara Pack. So, I choose Sayo pack sebab I teringin untuk ada buku notebook The Snoring Cat dan colour pallette. Alhamdulillah, di akhir giveaway, ain telah dihubungi oleh Nini melalui emel sebagai pemenang Sayo Pack. Dan hadiah giveaway telah selamat sampai ke rumah. Jom kita unboxing parcel hadiah ni.


Hadiah dibungkus kemas dengan bubble wrap.

Ada cute note tentang homemade pallette.

This is how handmade palette looks like. Tak sabar nak guna.

Buku nota The Snoring Cat and cards.

Stickers in the envelope.

Dalam sampul atas nie semua ada cute stationery. 

The postcard, envelope, and sticky notes. The sticky note is also one of my wishlists to have.


I never expected that this collection will have so many things in a parcel and all look so cute. I really love it. As I was doing the unboxing, my little sister came and said she wants this and that. This envelope hers. The pallette hers. She wants those cards. And then I say to her, No all this is mine. Do not touch it. I need to take a pic first..haha..

Thank you NiniHanini for giving me such beautiful packaging with a lot of wonderful things and stationery. Insyaallah, I will use it nicely and make a beautiful craft. Can't wait to use it! Lastly, don't forget to visit her blog, NiniHanini and you guys can see that she is so creative and talented person. Her post and drawing doodle is so amazing!



Thanks for reading.


01 January 2020

Happy New Year 2020!




Hai,


Alhamdulillah, syukur kepada Allah swt kerana kita dipanjangkan umur sehingga ke hari ini dan dapat menempuhi tahun baru iaitu tahun 2020. Jadi, sempena hari baru, tahun baru, I ingin ucapkan Happy New Year 2020 to all my friend bloggers. Semoga tahun ini membawa seribu satu keberkatan, rezeki, cabaran dan insyaallah dapat mematangkan diri kita. Untuk page baru 1 out of 365 days of year 2020, I nak senaraikan my wishlist and resolution untuk rujukan di masa hadapan. Harap-harap I dapat istiqamah dan unlock this goals :


1. First and foremost, I nak jadikan tahun 2020 sebagai medan ilmu. Since I baru je graduate tahun 2019, I nak belajar perkara baru pada tahun 2020. Seperti belajar new language and master in it. I taknak belajar semata-mata sebagai hobi atau free time. Instead, I nak belajar sehingga I dapat certificate language tersebut. Antara bahasa yang aku nak mahir ialah bahasa Korean, Japan, Mandarin dan France. Masa di university, I dah ambil kos language ni tapi aku enroll semua kelas language tahap 1. Sebab tu kali nie, aku nak belajar more advance beserta dapatkan sijil language sekali. Kemudian, nak belajar main piano dan gitar. Dan belajar macam-macam ilmu lagi terutama yang melibatkan peningkatan softskill. Goodluck to me!


2. Second, finding work that suits my degree.


3. Ketiga, update blog sekurang-kurangnya 30 post setiap bulan.


4. A healthy diet, more exercising by joining the run program and marathon. Eat more vegetables and fruits for clear and flawless skin. More confident and talk effectively.

5. Praying more and memorize new Surah. I wish could be a better person as a Muslim.


6. Less spending and save money consistently.


7. Can drive a car farther away from the city. So I get used to driving the car and master the road in Kelantan.


8. Upload more videos on my youtube channel and get more subscribers.


9. Increase my Adsense account and withdraw it. Then, spend it on my family and buy my fav things. I wish this can be true. Amin.


10. Traveling to other countries once. Maybe Japan or Singapore!



Thank you for reading.