12 February 2016

Life as students Asasi Sains at UiTM Dengkil



Assalammualaikum, guys..


Actually this post aku tulis untuk tujukan especially to Anis Diyana. kehkehkeh...sebab dia ask me kat shoutbox kenapa tak update blog..kehkehkeh..


Anis Diyana: ain oooo ain bila nak update blog haaaaa haaa???Nak suruh anis tegur dulu baru nak update? :P




Selain tu aku harap post nie bermanfaat kat adik-adik yang baru habis spm or dah dapat result spm. Dan konpius nak masuk asasi ke matrikulasi. Tapi harap maklum, aku tak buat perbandingan kat sini antara asasi dan matrikulasi sebab aku tak experienced both. Aku cuma nak cerita pasal UiTM Dengkil je. All about UiTM Dengkil. For those yang tertanya-tanya the real situation at UiTM Dengkil.



Kat UiTM nie, I had so many responsible and somehow I thought,  bila masa aku terlibat dalam banyak hal nie? I didnt ever realized before, that I had came through into so many Organization.


One of them ialah Sekretiate Mahasiswa Asasi, SMA. Satu Jawatankuasa besar asasi yang tolong pihak asasi involving and handle program. Sebelum ni okay lagi takdalah busy mana bila masuk SMA. Akhir-akhir nie makin banyak program kena handle. Selepas je cuti CNY nie, kitorang kena handle Sukan Asasi. After that, kena handle Grand Dinner Asasi yang akan diadakan Shah Alam Convention Center (SACC).

 Then, me as Biro Akademik, akan adakan program Talk Academic for asasi students. Yet I am truly gonna busy with this. Pameran Booth Kerjaya Selepas Asasi who's gonna handle? SMA jugak.

Kemudian, setiap IPTA or IPTS mahupun Matrikulasi mesti ada Persatuan Rakan Masjid kan? ataupun nama lain yang korang nama kan. Takpa asalkan macam program yang melibatkan masjid mesti ada kan. Hey. I am is one part of it dalam Lajnah Tugas Khas. Setiap Khamis malam jumaat mesti ada meeting. Fikir design komik dakwah baru untuk diagihkan kepada students asasi.

Kemudian, other Persatuan luar yang mana program dia semua best best termasuk PEMBINA. Aku Ahli Pembina. Ngaku cepat cepat. Kak Usrah pulak kata " Ain nanti ada program ni. program tu." Aku dengan muka eksaited "ok. nak join!" lols..kahkahkahkah


It gives me a thought , kalau taknak lepaskan semua benda best best nie, I need to have effective time table and A Planner. Yes, A Planner! Jadi, I really hopes you guys doakan aku dapat manage time sebaik mungkin. Roomates aku pun SMA, kata our weekends sepatutnya masa ulangkaji subjek tapi kebanyakannya spend on this. #SisTabah

Apapun, yang mana penting kita perlu dahulukan dan letak kat depan. Insyaallah, Allah akan permudahkan. Kalau kita permudahkan urusan Allah, Allah akan permudahkan urusan kita balik.


Itu ialah cerita komitmen Ain kat AUD singkatan for Asasi UiTM Dengkil. Bunyi dia 'Audi'. Bukan 'Aud'


Macam mana rupa UiTM Dengkil. Tadaaaa : 



Pemandangan Pintu Depan UiTM Dengkil pada waktu malam.


Ni geng SMA waktu Minggu Pendaftaran Pelajar. Kitorang perlu tunggu di hadapan UiTM, bagi kertas tanda Lelaki dan Perempuan agar kelancaran kereta berjalan dengan baik. Pastu kena explain kat driver jalan mana kena lalu dan parking kat mana.





One of the hotspot place untuk bergambar. Kalau kat Instagram tekan #UiTMDengkil , memang berlambak gambar kat sini. Classmate  jadi model kejap..kehkehkeh..



PART II will to be continued.......


2 comments:

miss eimanhikmah said...

yeahh uitm dihatiku...teringat masa belajar uitm kota samarahan..join mcm2 xtvt..

Anis Diyana said...

Awww u mention nama i hihi.Bila pulak part 2 nak keluar? :B