16 August 2013

Sepupu-sepupu kecik





Hai semua!



Oh! It's has been a while Ain tak update blog since post Hari Raya tu..muahaha..bukan apa, Ain busy dengan hal dunia realiti terutama hafal madah SMU. Tapi, sebenarnya hampir setiap hari ain bukak blog..ain bukak dashboard, baca new feed blogger lain..Cuma malas nak update blog je macam tulis post ni...Post ni pun ain malas nak tulis sebenarnya..ahaha..

Masa cuti raya tu, memang gembira sangat dapat jumpa saudara-mara..Ain dapat jumpa sepupu-sepupu comel Ain. Since Umi Ain anak sulung dan abah ain anak kedua dalam keluarga, jadi kebanyakkan sepupu ain adalah budak kecil..Cuma ada lah dua tiga orang sepupu besar sebelah keluarga abah, anak Pak Long..Jadi, itu juga adalah faktor kenapa Ain tak update blog. Ya! betul tu, sebab ain busy layan karenah sepupu ain tu...

Ain ingat lagi macam mana sepupu kecil ain cover dia punya tipu :

Masa tu raya pertama, 1 Syawal..Ain tolonglah mak saudara Ain kat dapur..Then, sepupu Ain umur 3 tahun, Arfah datang lah kat dapur..Ain pun tanya dia " Afah nok sekut rayo ?".*sambil tunjuk biskut raya kat dia...

Sepupu arfah : *geleng kepala*

Ain : ko Afah nok kek coklat niiiii ~ ~ (Dia suka sangat kek coklat!)

Sepupu Arfah : still *geleng kepala* sambil cakap "Afah puasa"

Ain : puasa laa sangat..hari ni satu syawal..haram berpuasa..budak ni nak kena..tipu aku *dalam hati

Ain : Tadi, Kak Ain nampak Afah make tadi tu...*sambil geletek dia

Sepupu Arfah : dokk..Afah puasa *sambil tersenyum sbb hampir kantoi

Ain : Afah tipu kak Ain ek? Kalau Afah puasa, gitu gak takleh laaa make kek coklat ni..Kak Ain nok make kek ni sampai habis...* sambil cuit pipi dia

Sepupu Arfah : still tersenyum kantoi dia sambil mata dia tengok kek coklat yang warna warni sebab atas kek coklat tu ada gula warna-warni..jadi, nampak sedap dan menarik perhatian budak-budak macam Arfah..

Ain : Ain ambil satu keping kek coklat, tunjuk depan  dia pastu masuk dalam mulut ain
          "sedaaaaaaaaaapppppppppp....." *

Arfah : Dia tengok Ain sambil tersenyum kantoi...

Ain : Ain pun ambil satu keping lagi kek coklat...tunjuk kat dia..masa hampir-hampir kek tu nak masuk dalam mulut Ain. Dia pun rampas kek tu dari tangan Ain...pastu dia pun lari terkedek-kedek keluar dari dapur sambil cakap " Afah tak puasa laaaa...Ibu lupa bangunkan Afah sahur tadi..haha..kak Ain kena tipu....."


Ceehhhh!!..sempat lagi dia cover line yang ibu dia tak bangunkan dia sahur..budak ni...Apalagi, Ain pun kejar dia..pastu dapat tangkap..geletek dia sampai pengsan..ooo..over tau aku ni berbalaghah....sampai pengsan naaaa!!!


Entah dari mana aku kutip mainan tu..Yayyhh!!! A untuk Ain...

Ye, itulah budak Afah yang nakal nya..(depan ain)


Abang Ain, Cah (Syahir) yang tersangatlah poyo..Ada ke patut dia suruh Ain ambil gambar ni..sebab gambar atas tu dia yang ambik.. (Ain pun nak masuk dalam gambar jugak!)



Beraya dengan nasi dagang. Yummy! Nampak tak kek coklat depan adik laki ain tu? Belakang tapai? Hah! Tu lah kek coklat yang Arfah nak sangat tu..


Gambar sebelum ni kat rumah Mak Saudara (Jangan salah faham rumah cantik mak saudara ain tu rumah ain..Ye, Anis..Tu bukan rumah Ain..Rumah mak saudara ain comel sikit...Rumah Ain comel baannnyyyaaaaaakkkkk...) Tapi, yang ni pulak gambar kat rumah nenek..Akhirnya, dapat jugak bergambar dengan sepupu kecik yang lelaki..sebab time kat rumah Mak Saudara, sepupu kecik yang laki ni tak sporting nak ambik gambar..Diorang hilang entah kemana tahu time tu sekali dengan adik bongsu Ain, Mat..Pergi kutip duit raya kot....

Time nak ambik gambar ni pun terpaksa kitorang pegang kuat-kuat diorang..see nampak tak sepupu ain tu nak lari terutama Afiq. Yang adik nama afiq (dengan uyu), yang abang nama Irfan (dengan Ain)..Seriusly, dah bertahun-tahun dua sepupu ain ni hidup, baru raya kali ni ain perasan sesuatu..iaitu nama diorang..Afiq? Irfan? nama ni sama dengan nama budak laki dalam kelas ain....ahaha...Jadi, boleh lah ain ucap "I Love U ,Afiq!" "I love U, Irfan!"

ahaha....Ain tuju pada sepupu ain ye..Jadi, kalau kat sekolah, Anis talk about CRUSH..I want to say "I Love Afiq!" "I Love Irfan!"  hoho.....



kbai! =D



















1 comment:

jj said...

kepada kamera, budak ultaraman keluar kuasa.