03 January 2013

Tutorial : Buang shadow gambar bagi Simple Template



Hai, Assalammualaikum, semua.

Bagi pengguna Simple Template atau others template, mesti gambar yang korang upload akan ada bayang-bayang atau shadow. Macam gambar ni :



Dah nampak? Jadi, jom kita buang sebab shadow border tu nampak hodoh dgn gambar kita.

1) Dashboard > Template > Edit Html

Tekan Ctrl + F dan search kod ni :

-moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);

Kemudian, bawah kod -moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1); tu ada kod ni :

    -webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);

      box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);

Semua kod yang tu DELETE termasuk kod -moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1); . Preview dulu dan Save! Tak faham, tengok gambar ni:


Kalau still tak faham, sila tanya ye..Sekian , terima kasih. :D















4 comments:

Nur Azwa Edora said...

Darl , thank so much for this. It do work on my blog . *Hug* <3

Meayra Wi said...

Thank you sayangggg :)
jadi heheh

amiera_ellysha said...

Thanks ! Saya nak buat tutorial boleh ? Saya credit

Lisa seoby said...

dah jadi, thank you :)