14 January 2012

Hadiah Saguhati




Itulah hadiah saguhatinya...  banyakkan???
Jadi, apa lagi, cepat join this Contest...klik




08 January 2012

Tutorial: Like Fanpage Button


Meh Ain ajar letak like Fanpage Fb korang macam kat gambar atas nie...

1) Klik My Nuffnang <---please.....
2) Dashboard >Design >EditHtml
3) Cari code nie: <body>
4) Copy this code dan paste bawah code yg korang cari tadi :

<!-- KakiNetwork.Com Likebox Pro FBFan Code Start -->
<script type='text/javascript'>KNFBFansPRO=&quot;Nurain_Syahirah&quot;</script>
<link href='http://kakinetwork.com/sources/fbfans-pro/kakiblogger.css' rel='stylesheet' type='text/css'/>
<script src='http://yourjavascript.com/0143115100/jquery.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1' type='text/javascript'/>
<script src='http://yourjavascript.com/5400531110/likeboxfbfan-pro.js' type='text/javascript'/>
<script language='javascript'>
$(document).ready(function() {
$(&#39;body&#39;).KNFBFansPRO( {
url: &quot;http://www.facebook.com/pages/nurain-syahirahblogspotcom/125655430844922&quot;,
tunggu: 15,
wait: 1440,
tutup: false
} );
});
</script>
<div id='fbtpdiv'/>
<!-- KakiNetwork.Com Likebox Pro FBFan Code End -->


Warna merah : tukar kepada nama dan link fanpage korang...

Credit: Kak Lyssa


02 January 2012

Tutorial: Cara pasang Template Denim

Hai, my readers...

Jom start!!!!!!

1) First pergi Dashboard-> Design-> Edit Html

2) Skroll ke bawah dan jumpa:

3) Ia akan keluar macam ni:



4) Pilih Denim dan klik 'Save Template'


5) Langkah seterusnya, klik 'Template Designer'



6) Yang Ain petakkan tu, ubah menjadi Transparent




7) Finaly, Klik 'Apply To Blog'..... SIAP!!!!!

Credit: Kak Shida
Komen ye...kalau jadi..








Tutorial: Buang Blogskin

This tutorial, Ain buat pada sesiapa yang nak remove blogskin dan guna Templat Google semula.


ClickSini
1) Dashboard->Template-> Cuctomize Design:



2) Klik 'Upgrade Your Template'


3) Pilih salah satu Template dan klik 'Save Template'

4) Finally, dah bertukar kepada Design semula:




Komen kalau menjadi ye...




01 January 2012

Tutorial: pasang Blogskin

Ramai dah blogger yang guna blogskin. Jadi, hari nie, Ain nak ajar pasang blogskin di blog korang..


ClickSini
1) Pertama, pergi this link ----> BLOGSKIN

2) Pilih mana satu blogskin yang berkenan dihati.

3) Selepas dah pilih, korang skroll kebawah dan nampak:



4) Click Blogger Main

5) Then, ia automatic akan download code..:


6) Click di tempat macam gambar kat atas nie..


7) Ia akan keluar Notepad.. Copy semua code dalam Notepad tu...

8) Langkah seterusnya, pergi Dashboard-> Design-> EditHtml

9) Skroll kebawah sampai jumpa OLD TEMPLATE:

Click Revert to Classic Template

10) Then, ia akan keluar satu ruang.. Padam semua code dalam tu dan paste code yang korang copy dari Blogkin tadi...:

11) Preview dulu baru klik Save Template Changes...Siap!!!!!!