17 May 2012

Masuk Dalam Surat Khabar!!



Guest what? Cuba teka apa yang masuk dalam surat khabar? Yang buatkan Ain happy sangat-sangat. Even, editor tu 'Tersilap'. Fine, ceritanya macam nie..

         Masa tu, Ain ada pergi mendaki Gua. Ingat tak? Kalau tak pi baca post nie--> Mendaki Gua. Then, Ain buat satu artikel berita dan hantar pada Berita Harian. Finally dah keluar kemarin. So, sapa-sapa yang ada beli suratkhabar Berita Harian kemarin (16 Mei), boleh tengok sisipan SKOR SPM, m/s 6..Ceh!! Siap bagi detail yang terperinci..

Atau tada!!!!


Click this picture untuk baca artikel ini..:D



Kalau korang tengok baik-baik, ada ayat ' Oleh Nurain Syahirah Ismail'. Yes, it's me. But gambar kecil yang ada ayat 'Penulis' tu, bukan gambar Ain. Entah, editor tu tersilap kot. Pandai-pandai je editor tu teka gambar tu gambar saya. Sedih wooo..TT___TT..Gambar tu actually gambar kawan Ain, Hanisah. Glamour dia sebentar..huhuhuhu :D

Even, cikgu Mat Hussain pun suprised and cikgu siap photostat berita tu. He says " Kenapa tak mention nama cikgu jugak?" Cikgu cakap dalam nada bergurau. So kitorang gelaklah sambil balas " Lupalah cikgu.."


Ain pun lupa jugak nak letak link blog Ain. Rugi sangat-sangat, kalau tak mesti dah naik traffic blog Ain nie..hehehe

Actually, Ain terdetik nak hantar berita tu sebab nak buktikan pada kawan-kawan Ain yang Ain boleh menjadi seorang wartawan yang berkeyakinan, mantap, hebat, proaktif, dinamik, ilmiah, inovasi dan..dan..Opss!! banyaknya..okey. Stop mengarut..huhuhu

Sambung cite,,,,Sebab kawan-kawan Ain macam tak yakin Ain boleh menjadi Wartawan. Ada sapa-sapa tak tahu lagi yang cita-cita Ain nak jadi wartawan? Tak tahu, angkat jari kaki..hehehe

Okey, lepas nie panggil Ain 'Cik Wartawan'ye..Eh! Eh! Tua sangatlah. Ain masih muda okey. Panggil Ain 'Gadis Wartawan' ye..Awesome tak gelaran tu?? Masa tulis post nie, tiba-tiba muncul perkataan 'Gadis Wartawan'. Lepas nie, nak beli kamera peribadi pulak..hehehe. Besarnya impian. Duit tak cukup lagi. Baru umur 15 tahun......blablablabla.... #merepek.

Balik rumah tadi, Ain tunjuk kat Abah dan adik Ain, Uyu. Budak uyu tu dengki tau. Abah Ain cakap kejap lagi, sampai cek duit sebab dia guna artikel Ain. "Betul ke?" ..Ain rasa takkan dia nak bagi duit. But, Ain ada ucap 'Amin' masa abah Ain cakap macam tu..Harap-harap betul dapat cek walaupun tak munasabah..Just hopes It comes true..Amin..

To My All Friends, lepas nie panggil Ain 'Gadis Wartawan' ye........
Ceh!! Tak habis lagi merepek..Kbai, nak pi menghafal.

3 comments:

Isha Sams said...

alolo , yelaa Cik Adik Gadis Wartawan nih . panjang takk ?? hee .

btw , tahniah dikk . and amin , hope impian adik jd kenyataan .

impian akan tercapai kalau kita sering berusaha , ye dak ??

Nurain Syahirah said...

Amin..thank you..:D

Wah!! Panjangnya gelaran saya...hehehe

Ha'a, betul tu. Sokong kak Isha..

:D

Dhia Johary said...

Heyy,..nice blog!! jom join giveaway ni!! >.< http://borntobealover.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-dhia-johary.html