01 January 2012

Tutorial: pasang Blogskin

Ramai dah blogger yang guna blogskin. Jadi, hari nie, Ain nak ajar pasang blogskin di blog korang..


ClickSini
1) Pertama, pergi this link ----> BLOGSKIN

2) Pilih mana satu blogskin yang berkenan dihati.

3) Selepas dah pilih, korang skroll kebawah dan nampak:



4) Click Blogger Main

5) Then, ia automatic akan download code..:


6) Click di tempat macam gambar kat atas nie..


7) Ia akan keluar Notepad.. Copy semua code dalam Notepad tu...

8) Langkah seterusnya, pergi Dashboard-> Design-> EditHtml

9) Skroll kebawah sampai jumpa OLD TEMPLATE:

Click Revert to Classic Template

10) Then, ia akan keluar satu ruang.. Padam semua code dalam tu dan paste code yang korang copy dari Blogkin tadi...:

11) Preview dulu baru klik Save Template Changes...Siap!!!!!!





3 comments:

rishah said...

tq !! :D mudah nye

IrmaFarisha Tahir said...

Menjadi ! Thanks :)

Saleha Snow said...

tutorial ini sesuai tak dgn blog template designer?