27 May 2011







                Bye....Bye......Bye......And Bye.......Ain dah nak pergi ke KLIA. Jadi, Ain nak mohon maaf jika ada buat kesalahan pada korang semua...Pada kawan-kawan Ain, Anis Diyana, Basirah, Zulaikha,Amal, Suzi, Zara, Hanan dan  yang lain-lain, Ain nak cakap " Ain akan rindu korang semua.!!!!!!!!!!!!!!! "  
                Dan pada all my readers " Enjoys your holiday , okey????? "


UCAPAN IKHLAS DARI AIN

26 May 2011

Nak Edit !!!!!!!!!


          Ain actually dah nak pergi melancong ke Medan, Indonesia.....Tapi, abah Ain cakap...Hari Jumaat nie pulak bukan malam Khamis....Alah,Ain dah siap packing tadi...Emmmmmm....Tapi, tak apa..bolehlah Ain edit blog Ain nie.....
          Ain nak Edit blog Ain............Dah bosan dengar rupa yang sama je....Ain nak buat Transformasi macam ' Guru menjana transformasi negara'  .Okey, Ain nak pergi Edit dulu ye........^^V

25 May 2011

The End Of Exam & The begin Of Holiday

Alhamdulillah......Ain dah selesai menghadapi Peperiksaan dengan baik....

YYYYYeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!

Peperiksaan dah habis.....boleh enjoy. !!!!!!!!!!!!!!!


Alhamdulillah..........Ain dapat bercuti di Medan, Indonesia.


YYYYYYYYYeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!


Hahahahah........kita kena bersyukur kepada Allah dahulu, sebelum beritahu berita gembira kan????


                                     Lebih-lebih lagi. Ain nie belajar kat sekolah agama.......


Oh ya! Besok sekolah Ain ada Sambutan Hari Guru....


Umi Ain dah tempah dua biji kek Laici untuk guru perempuan dan guru lelaki.


Emmmm.....tak sabar rasanya........


Untuk pengetahuan korang semua, Ain akan bertolak dari rumah ke KLIA pada pukul 11 malam hari Khamis.......

Okey,bye...bye....Ain nak pergi kemas pakaian pulak......


02 May 2011

Nak Tengok Cite Naughty Kiss..............



Hai, Hai, Hai, and Hai, nie Ain lah.....

Ujian di sekolah Ain dah dekat iaitu pada 12 Mei nie...Ain rasa, Ain kena berhenti dahulu blogging nie dan berhenti bukak akaun Facebook. Dan Ain dah janji pada diri Ain untuk berhenti bukak Internet dari 3 Mei hingga 26 Mei nie.. lama kan??? Jadi, kira tarikh 2 Mei nie, kali terakhir Ain bukak Internet.

Ain tahu tempoh 'bertahan' tu lama, Ain rasa mesti Ain tak tahan dan bukak Internet jugak macam kawan Ain, Anis Diyana...dia sebenarnya dah beritahu Ain yang dia nak berhenti bukak Internet...Last sekali, dia bukak jugak sebab bosan dan tak tahan.


Takut perkara sama berlaku, jadi Ain dah tetapkan hukuman kalau Ain langgar janji Ain.

Hukumannya ialah : tidak boleh tengok :

1. The Thorn Bird
2. Entertainment weekly
3. Oh! My School
4. Music Bank K-Chart
5. K-pop ( Astro Hits-705 )
6. Naughty Kiss ( nie yang Ain paling minat sekali)

Selalunya, Ain gaduh dengan adik Ain dua orang ketika Ain nak tengok cite Naughty Kiss tu... Sebab masa tu jugak lah, adik Ain nak tengok cite Shin Chan dan Doraemon. Selalunya, diorang lah yang menang sebab Ain dengan keluarga pilih channel berdasarkan undian..


1 lawan 2 mesti lah menang 2....kan, kan???


Eh! Kesitu pulak Ain Cite....

Apa pun, doakan Ain semoga dapat no.1 dalam kelas, okey??

dan doakan Ain juga dapat tengok cite Naughty Kiss....


P/S : Tak ada sapa-sapa nak ucap kata semangat untuk Ain  ???  Sedih nyer....Tolong lah ucap ek???



01 May 2011

Tutorial : Facebook like Button

         
Hai, sapa-sapa yang ada akaun Facebook mesti nak kongsi Blog korang dengan rakan 

               facebook. Dengan click Facebook like Button , korang dapat kongsi entry korang dalam 

              Profil...Kan? Kan? Sebab tu, Ain sekarang nak ajar korang macam mana nak masukkan 

Facebok like Button dalam blog....

Jom kita mulakan.....

1. Dashboard => Design => Edit HTML => Expand  Widgets Template .
2. tekan CTRL+F and search for this code :

                                               data:post.body

Dah Jumpa?? Kemudian copy code bawah nie dan paste bawah data:post.body


<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>


Sekarang siap...Oh!! Lupa nak cakap, preview dulu ye...
bye.........

Buat Chatbox.....


Okey, sekarang Ain nak ajar macam mana nak buat chatbox...

First, visit this link....tekan sini.....Link yang Ain bagi tu...akan keluar macam gambar bawah nie :



Nampak kan, anak panah tu...Jadi, click tempat yang saya dah bulatkan tu...Lepastu, ia akan keluar satu borang.....Apa lagi, korang isi ye......:


Lepas siap isi semua maklumat tu.....korang click butang yang di tunjukkan oleh anak panah macam dalam gambar kat atas nie...Then, ia akan keluar gambar macam nie....:
 

 Lepas, tu.....click di 'Publish' kat atas tu........untuk mendapatkan kod.



 
 
 Sekarang, copy code tu...........
 
                    Step seterusnya : dashboard > Design > Add Gadget > HTML/Javascript> paste code      

                                                  dalam ruang yang kosong lagi luas tu.....



Sekarang siap........tanya kalau tak faham okeyyy???