08 November 2011

Tutorial : Private Blog

Assalammualaikum, readers.


Private maksudnya kita kunci blog kita. Jadi, orang lain tak boleh nak tengok blog kita. Tapi, jangan risau. Korang boleh unlock semula blog tu. Jom, Ain ajar cara nak private blog.

1. First korang sign in> Dashboard > Setting

2. Kat Setting, korang cari Permission/Kebenaran :


3. Scroll ke bawah, dan korang nampak :


    Korang Tick kat tempat yang ditunjukkan oleh anak panah macam gambar kat atas nie ..

4. Selepas itu, ia akan keluar satu benda macam gambar kat bawah nie :

  Akhir sekali, click kat tempat yang telah ditunjukkan oleh gambar kat atas ni.

5. Siap..Kalau nak unprivate. Korang Tick kat 'Sesiapa'..






No comments: