09 November 2011

Tutorial : Berapa orang yg lawat blog kita? (Statistik)

Assalammualaikum, readers.

Hari nie, Ain nak ajar macam mana nak tahu berapa orang yang lawat blog kita. Ain rasa ramai yang dah tahu. Sebab perkara nie adalah asas. Jom mulakan pembelajaran kita hari nie.

1. KlikSini First, pergi ke Dashboard :


                                             Click Statistik macam gambar kat atas nie

2. Then, ia akan muncul macam gambar kat bawah nie :



3. Korang boleh tengok berapa orang yang datang melawat blog korang kat tepi kiri :


4. Untuk memastikan korang tak tipu diri sendiri, korang kena click 'Jangan jejaki paparan anda sendiri'..

     That's all for today...Kalau nak tahu berapa orang yang lawat blog Ain, tengok gambar atas nie lah.. sikit je.. kan? Korang, berapa pulak?

1 comment:

Cik Syue said...

same la kite.. sikit gak.. sob2