18 July 2011

Tutorial : Users online


Users online nie, kita boleh tahu berapa orang yang sedang tengok blog kita. Jom kita start..

1. Pergi link nie..http://www.freeonlineusers.com
2. Korang kena click SIGN UP, dan isi maklumat yang dia nak.


3. Bila dah siap isi semua maklumat korang click register. Lepas tu, pergi ke sign in email korang dan click link URL yang diorang suruh click untuk confirmed.




4. Then, log in semula. Now, click link code




6. Then, korang add link blog korang dalam ruangan kosong yang dia suruh add domain/ websites.


7. Lepas tu, korang boleh tulis ayat sesuka hati korang di link text. :


8.Selepas click Generate Code, korang copy code yang  keluar lepas tu. :



9. Kemudian : Pergi Dashboard > Design > Add a gadget > Html/Javascript
  Paste di Html/Javascript.

  Jangan lupa Preview dulu ...Lepas tu, Save...
 Siap !

No comments: