10 June 2011

Tutorial letak lagu dalam blog.

           Sekarang Ain nak ajar korang masukkan lagu dalam blog. Mula-mula korang pergi ke link nie. Click sini ye...

            Kemudian, ia akan keluar macam nie :


                      Search lagu yang korang suka di ruang yang ditunjukkan oleh anak panah hijau tu. Then, ia akan keluar senarai lagu. Korang pilih lah antara banyak-banyak lagu tu. Lepas tu, cari Embed Options.  Macam gambar kat bawah nie :

                                    
                           Copy code yang ada dalam kotak macam gambar kat atas nie.

                           Seperti biasa ikiut step nie : Dashboard> Design> Add Gadget
dan paste kat dalam ruangan kosong tu....

                            Siap...Preview dulu ye....

No comments: