01 May 2011

Buat Chatbox.....


Okey, sekarang Ain nak ajar macam mana nak buat chatbox...

First, visit this link....tekan sini.....Link yang Ain bagi tu...akan keluar macam gambar bawah nie :



Nampak kan, anak panah tu...Jadi, click tempat yang saya dah bulatkan tu...Lepastu, ia akan keluar satu borang.....Apa lagi, korang isi ye......:


Lepas siap isi semua maklumat tu.....korang click butang yang di tunjukkan oleh anak panah macam dalam gambar kat atas nie...Then, ia akan keluar gambar macam nie....:
 

 Lepas, tu.....click di 'Publish' kat atas tu........untuk mendapatkan kod.



 
 
 Sekarang, copy code tu...........
 
                    Step seterusnya : dashboard > Design > Add Gadget > HTML/Javascript> paste code      

                                                  dalam ruang yang kosong lagi luas tu.....



Sekarang siap........tanya kalau tak faham okeyyy???


 
 

No comments: