30 March 2011

Funny Story!!!!!!

Hari ini, Umi sy bawa balik satu majalah dari sekolahnya. Umi sy bukan seorang pelajar tau...Umi sy seorang guru lah...Jgn fikir lain pulak....Kita sambung cite sy...Then, Umi suruh sy baca majalah tu...Katanya, banyak ilmu dalam tu....Tanpa membantah, sy pun bacalah...............................sehingga sy jumpa satu ruang yg berbunyi macam nie "Relaks Sekejap" .....Selepas habis baca ruangan tu, sy tergelak tau.....dan sy bagitau adik sy pulak, suruh dia baca......... nak tahu apa sy baca??? But, wait first. Sy belum beritahu lg nama majalah tu...Nama majalah tu ialah....Fokus SPM bulan Feb 2011.....Mesti diantara you all dah ada beli....Yg belum  beli tu.......jom baca apa yg buat sy tergelak.....


                                              JIN CEREK AJAIB

Seorang pemuda sesat di padang pasir yang panas terik. Dia berharap memilik sebuah rumah untuknya berteduh. Tiba-tiba pemuda itu terjumpa sebuah cerek ( lampu ajaib ). Dia kemudiannya menggosok cerek tersebut, keluarlah makhluk jin. Bermulalah dialog antara pemuda itu dengan jin.

Jin : Eh! Apa gosok-gosok nie, geli lah.
Pemuda : Ek Eleh kan selalu begitu
Jin : Aku jin yang beriman, bagi lah salam...
Pemuda : Assalamualaikum, Jin
Jin : Waalaikumussalam. Macam tu baru betul. Kamu nak apa? Cepat sikit, aku tgh main games ni.
Pemuda : Aku nak sebuah rumah.
Jin : Apa lah kau nie..aku pun tinggal dalam cerek, kamu senang-senang nak minta rumah. Aku pukul baru tau..




P/S : That all.....Don't forget to follow me......^^v

No comments: